Zakaj redno uživati arašidovo maslo?

Arašidovo maslo

Čeprav se vam morda zdi, da je arašidovo maslo samo še ena nezdrava ameriška malica, pa ima ta slavni namaz številne pozitivne učinke na zdravje. Nekatere najpomembnejše učinke vam bomo na kratko predstavili. Če vas bodo dejstva o namazu iz arašidov navdušila, je čas, da si tudi vi kupite kakovostno maslo. Mi vam svetujemo Golden Tree Organic Peanut Butter. Zakaj, pa boste izvedeli v zadnjem delu prispevka.

Sicer pa arašidovo maslo lahko uživate na številne možne načine. Najhitreje pa zagotovo kar tako, da si na kos kruha namažete vsaj žličko namaza in mu dodate še kakšno drugo živilo, na primer na rezine narezano banano, jabolko ali jagodo. Preproste recepte za uporabo arašidovega masla boste brez težav našli na spletu.

Ugodni učinki arašidovega masla na zdravje

Ne veste, zakaj redno uživati arašidovo maslo? Poleg tega, da je namaz odličnega okusa, ima tudi precej pozitivnih učinkov na zdravje in počutje. V nadaljevanju vam predstavljamo glavne štiri.

1. Arašidovo maslo je bogato s hranilnimi snovmi

Arašidovo maslo je bogato z zdravimi maščobami, beljakovinami in kalijem. Prav tako vsebuje veliko vlaknin, magnezij in vitamin E.

Namaz iz arašidov
Namaz iz arašidov je poln hranilnih snovi.

Kalij pomaga zmanjševati visok krvni tlak, pojav kapi in srčno-žilnih bolezni. Vlaknine pomagajo urejati prebavo in vzdrževati zdravo črevo. Magnezij poskrbi za bolj zdrave kosti, vitamin E pa ima vlogo močnega antioksidanta.

2. Zmanjšuje občutek lakote

Ker so arašidi energijsko zelo bogati in imajo visoko nasitno vrednost, se po uživanju arašidovega masla počutimo site in to precej dolgo časa. Posledično zaužijemo manj hrane in lahko zaradi tega izgubimo kar nekaj odvečnih kilogramov.

3. Preprečuje nastanek žolčnih kamnov

Ste vedeli, da lahko vsaj pet porcij oreščkov na teden pomaga preprečiti nastanek žolčnih kamnov, in to za tudi do 30 %? To so pokazale nedavne raziskave, zato si le privoščite namaz iz arašidov, na katerega ste do zdaj morda kar pozabili.

4. Zmanjšuje možnosti za nastanek srčnih bolezni

Pogosto uživanje arašidovega masla po utemeljenih raziskavah zmanjšuje tudi možnosti za nastanek različnih bolezni, povezanih s srcem. Zato ne preseneča, da tudi zdravniki arašidovo maslo zelo pogosto priporočajo ljudem, ki imajo težave s srcem.

Če želite doseči naštete in nekatere druge pozitivne učinke, morate biti pri izbiri arašidovega masla previdni. Najugodnejše učinke na zdravje ima 100 % arašidovo maslo brez kakršnih koli dodatkov. Kaj kmalu boste videli, da vam trg ponuja veliko izbire. Svetujemo vam, da se izogibate tistim vrstam, ki jim je dodana palmina maščoba ter veliko sladkorja ali soli. Takšno maslo iz arašidov namreč nima posebnih zdravilnih učinkov oziroma lahko prej vpliva negativno kot pozitivno.

Golden Tree Organic Peanut Butter

Golden Tree Organic Peanut ButterTo je 100 % arašidovo maslo, ki je prijetnega okusa, s hrustljavo teksturo ter vsebuje popolno hranilno vrednost. Nekateri ga označujejo kot pregrešno dober namaz. Pridelan je iz arašidov kontrolirane ekološke pridelave. Sicer pa se tovrstni namaz uvršča v skupino živil, ki imajo nizek glikemični indeks. V praksi to pomeni, da si ga lahko privoščite brez kakršne koli slabe vesti.

Golden Tree Organic Peanut Butter ne vsebuje dodanih sladkorjev in palmovega olja. Je 100 % naravno arašidovo maslo, ki se odlikuje tudi po višji vsebnosti vlaknin. In kje lahko izdelek kupite? Izdelek vam je na voljo v vseh specializiranih trgovinah, prav tako v nekaterih spletnih trgovinah, kjer lahko izbirate tudi med drugimi prehranskimi dopolnili.

Preberite tudi ...

Akne

Kaj so akne?

Akne so kožna sprememba, ki se obravnava kot zdravstvena težava. Za razliko od navadnih mozoljev so akne namreč huda oblika mozoljavosti, kjer ne pride zgolj do zamašitve kožnih izvodil zaradi sebuma, temveč ta povzroči tudi vnetje tkiva v okolici. Gre za vnetje […]

Alergija na sonce

Kako se soočiti z alergijo na sonce?

Sončni žarki marsikomu povzročajo obilico težav, med katerimi se največkrat omenjajo sončne opekline in alergija na sonce. Pri tem večina pozablja, da o nevarnosti sončenja priča tudi porjavelost. Včasih so ljudje mislili, da je porjavelost zdrava, danes pa vemo, da je porjavelost […]