Podaljški za lase – vstavljanje clip on podaljškov

Podaljški za lase

Če želite biti zapeljiva dolgolaska, vam ni treba čakati več let, da bi vam lasje zrasli na želeno dolžino. Za spremembo lahko poskrbite takoj, kar vam omogočajo lasni podaljški. Lasni podaljški zagotovo niso več novost, saj jih pri nas ženske uporabljajo že vsaj desetletje. Z njihovo pomočjo dosežejo videz, kot so ga od nekdaj želele, in s katerim lahko naredijo odličen vtis ne glede na to, ali je treba očarati moškega ali si priboriti nekaj dodatnih točk na delovnem mestu. Predvsem pa so lasni podaljški nepogrešljivi v situacijah, ko je potrebno še posebej zablesteti in zasijati. Če se nameravate poročiti, vas čaka maturantski ples, želite narediti vtis na avdiciji ali pa preprosto biti zvezda večera v klubu, so podaljški za lase gotovo prava odločitev.

Pri odločitvi za podaljške je potrebnega nekaj razmisleka. V prvi vrsti velja odločitev glede tega, ali so za vas boljši naravni podaljški, ki so izdelani iz pravega lasu, ali keratinski podaljški. Izbira je seveda odvisna od tega, za kakšen tip podaljškov se boste odločili, na kakšno nego ste pripravljeni ter ali želite podaljške nositi stalno ali zgolj občasno. Prav tako je potrebna odločitev glede dolžine, teže in barve podaljškov. Pri tem se velja dobro pozanimati tako pri frizerjih kot tudi pri prodajalcih lasnih podaljškov, ki vam bodo pomagali z nasveti in poskrbeli za pravo odločitev.

Kadar se odločite za naravne podaljške v clip on obliki, torej podaljške na špangice, lahko za nego in vstavljanje v veliki meri poskrbite sami. Kadar je potrebno namestiti podaljške zgolj za posebne priložnosti, so clip on podaljški najboljša izbira prav zaradi tega – ker niso zahtevni. Enostavno jih hranite v embalaži, sami namestite, kadar želite, nato pa snamete, operete in osušite ter ponovno spravite. Nameščanje zahteva nekaj spretnosti in predvsem na začetku je dobro, da vam pri njem kdo pomaga, a hitro boste postali povsem samostojni. Potrebujete pravzaprav zgolj droben glavnik, priporočljivo pa je tudi imeti dve ogledali, da se vidite tako od spredaj kot od zadaj, saj vam to omogoča večjo natančnost. Kakšen je celoten postopek nameščanja podaljškov, vam bo precej podrobno prikazal tudi video v slovenskem jeziku, poleg njega pa boste na Youtube našli še nekaj posnetkov, ki so odlični pri odločitvi za same lasne podaljške – pomagajo namreč pri izbiri, pa tudi nekaj namigov za urejanje zanimivih pričesk s podaljški boste našli.

Vstavljanje clip on podaljškov
Vstavljanje lasnih podaljškov ni tako zahtevno, kot si marsikdo misli.

Kako dolga pa je »življenjska doba« podaljškov? Če se odločite za naravne podaljške in zanje skrbite v skladu z navodili proizvajalca, jih boste zagotovo lahko uporabljali precej dolgo. Povedati velja, da je treba biti pri negi dosleden in previden. Najbolje je uporabljati posebne krtače, podaljške paziti med pranjem in sušenjem, prav tako pa je treba vedeti, da tako kot vsakemu naravnemu lasu tudi podaljškom barvanje in intenzivna toplotna obdelava (sušilnik za lase, ravnalec las oz. likalnik) škoduje. Koliko časa boste lahko uporabljali svoj komplet clip on podaljškov, je torej odvisno predvsem od vas samih. Sicer pa so na srečo lasni podaljški danes na voljo za precej ugodne cene, tako da ni velikih težav, če jih je treba nadomestiti z novimi, daljšimi ali krajšimi, svetlejšimi ali temnejšimi.

Preberite tudi ...

Arašidovo maslo

Zakaj redno uživati arašidovo maslo?

Čeprav se vam morda zdi, da je arašidovo maslo samo še ena nezdrava ameriška malica, pa ima ta slavni namaz številne pozitivne učinke na zdravje. Nekatere najpomembnejše učinke vam bomo na kratko predstavili. Če vas bodo dejstva o namazu iz arašidov navdušila, […]