Zakaj jemati kolagen?

Verjetno ste tudi sami ena tistih oseb, ki si želi v ogledalu videti mladosten obraz, napeto in zdravo kožo ter lepe in čvrste lase. Seveda, vsi si želimo tega, a žal je narava do nas neusmiljena in nas vedno znova opominja, da leta bežijo. Kljub temu pa jih k sreči zdaj lahko nekoliko prelisičimo.

Če morda ne veste, kaj je kolagen, naj razložimo, da gre za strukturno beljakovino, ki poleg ostalih pomembnih funkcij v telesu skrbi tudi za našo kožo, lase in nohte. Zapišimo še, da kolagen sicer proizvaja telo samo, a po dvajsetem letu starosti iz leta v leto vedno manj.

Kako pomagati telesu do več kolagena?

Vsekakor lahko nekaj dobrega postorimo že s pravilnim prehranjevanjem. Govorimo o zdravi prehrani kot tudi o živilih, ki v telesu dejansko poskrbijo za večjo proizvodnjo kolagena. Katera živila so to? Mednje spadajo na primer avokado, indijski oreščki, losos, piščančje meso, jajca in jagodičevje.

Kolagen shot
Kolagen shot – za sijočo kožo, močne lase, čvrste nohte in gibljive sklepe.

Seveda pa obstajajo še učinkovitejši načini za pomoč telesu pri oskrbi s kolagenom. Eden teh načinov je zagotovo Kolagen shot (Gaia Naturelle). Gre za visoko koncentrirano prehransko dopolnilo, ki izjemno pozitivno deluje na mladosten videz, pa tudi na boljše splošno počutje.

Izognite se preranemu staranju

Na srečo je današnja znanost na tako visokem nivoju, da uspe telesu zagotoviti pomoč pri določenih procesih, ki bi se naravno sicer pričeli kazati na našem videzu in splošni zdravstveni sliki. Dodaten kolagen nam omogoča, da dlje časa ohranimo mladosten videz.

Sijoča in napeta koža, krasni lasje, ki se ne lomijo tako kot sicer, in močni, zdravi nohti so vsekakor tisto, kar nas naredi bolj mladostne. Ker pa s kolagenom poskrbimo tudi za boljše počutje, je jasno, da se mladost ne bo kazala samo navzven, ampak se bomo mlajše tudi počutili.

Kolagen potrebujemo tudi drugje

Ker gre pri kolagenu za strukturno beljakovino, ki igra poglavitno vlogo tudi drugod po telesu, dodajmo, da boste z jemanjem dodatnega kolagena pomagali še kolenom in drugim bolečim sklepom, pa tudi mišicam in vezem. Pozitivni učinki jemanja kolagena so enostavno tako veliki, da jih ni moč spregledati.

Kolagen predstavlja kar 30 % vseh beljakovin v našem telesu, ki so izjemno pomembne za naš obstoj. Je kompleksna beljakovina, ki je sestavljena iz kar 19 različnih aminokislin z izjemnim pomenom za naše telo. Verjetno ni več potrebno prav dosti razmišljati, zakaj je ravno kolagen v obliki prehranskega dopolnila najboljša rešitev za naš mladosten videz in boljše počutje.

Preberite tudi ...

Hujšanje

Hujšanje s spremembo življenjskih navad

Prekomerna telesna teža je težava, s katero se spopada veliko število svetovnega prebivalstva. Gre za problem, ki s seboj prinaša ogromno negativnih posledic na zdravje človeka. Precej bolezni se povezuje s prekomerno težo, zato je še kako pomembno, da imamo to ves […]

Kurkumin

Kaj je kurkumin in zakaj ga uživati?

Čeprav kurkumo morda že uporabljate kot začimbo pri raznovrstnih jedeh, pa le malokdo od uporabnikov te sicer zelo priljubljene začimbe ve, da je njena glavna sestavina kurkumin. Nekateri ga označujejo za naravnega zdravilca, saj pomaga pri mnogih težavah. Kurkumin je rumeno-oranžno barvilo […]