Team building – druženje in načrtovanje novega dela

Team building

Če ste zaposleni v katerem izmed bolj uspešnih podjetij, vam je izraz team building zagotovo zelo dobro poznan. Prav verjetno je, da ste se ga kdaj že udeležili. Gre za posebno obliko druženja med zaposlenimi in vodji podjetja, kjer se združi prijetno s koristnim.

Team building je lahko organiziran nekje na prostem, v naravi, ob jezeru ali morju, lahko pa tudi v kakšnem priljubljenem zaprtem prostoru, ki je namenjen prav takšnim delovnim skupinam. Ni pa redkost, da se zaposleni skupaj s svojimi vodilnimi na team building odpravijo tudi v tujino.

Predvsem je pomembno, da se ima ekipa na srečanju dobro in da ne doživlja podobnega stresa, kot ga včasih na delovnem mestu. Čeprav srečanje ni namenjeno izključno samo zabavi, ampak se pogosto razglablja tudi o delu in načrtih za naprej, pa velja, da je izjemno učinkovito in na zaposlene lahko pusti zelo pozitiven vtis.

Team building vsaj enkrat na leto

Vsak uspešen podjetnik se še kako dobro zaveda, da je takšnih srečanj potrebnih več in ne samo eno na vsakih nekaj let. Če čas dopušča, je vsekakor priporočljivo, da se podjetje na nekoliko daljši team building odpravi najmanj enkrat na leto. Krajših druženj je lahko več na leto, odvisno od situacije, razpoložljivega časa in potreb.

Nekatere izjemno dobre in uspešne ekipe imajo navado, da team building organizirajo enkrat na teden. Za to si ponavadi priskrbijo točno določen prostor, ki ga najamejo, ter se tja pogosto vračajo. Na srečanjih najprej pregledajo opravljeno delo in pripravijo načrte za naprej. Vse, kar sledi, je namenjeno zabavi, druženju ter odkrivanju novih idej. Na ta način ekipa dobi veliko dozo motivacije, ki je nujna, da njihovo delo poteka v pravem timskem vzdušju.

Kako pa je s pogostostjo team buildingov v vašem podjetju?

Preberite tudi ...

Prevajanje angleščine

Prevajanje angleščine naj vključuje lekturo

S prevajanjem angleščine se ukvarja marsikdo, ki za to dejansko nima potrebnega znanja in izkušenj, še večkrat pa se zgodi, da sicer najdete dobrega prevajalca, vendar vam ta ne more zagotoviti tudi lekture prevedenega besedila. Zakaj je ta tako pomembna? Kadar je […]

Ženske torbice

Ženske torbice vseh barv in oblik

Vas zanima, kje je mogoče po ugodni ceni priti do torbice, ki je kljub temu kakovostna, modne barve in zanimive oblike? Najboljša možnost so vsekakor spletne prodajalne, kjer so cene precej nižje kot v fizičnih trgovinah, saj trgovci tam nimajo dodatnih stroškov […]