Sedežna garnitura – več kot le kos pohištva

Sedežna garnitura

Sedežne garniture zagotovo ne kupujemo vsak dan, zato je premišljena izbira izrednega pomena. Kako tudi ne, saj ne kupujemo le navadnega kosa pohištva, ampak srce naše dnevne sobe. Ustrezna sedežna garnitura lahko predstavlja kotiček za sproščanje in lenarjenje, ponuja uteho v dnevih, ko se nam nad glavo kopičijo številne skrbi, predstavlja prostor za razvajanje in crkljanje ter še veliko več. Poleg tega pa dnevno sobo polepša, saj predstavlja njen glavni element. Dandanes garnitura torej ni le element, ki služi le svojemu namenu. Je nekaj več, saj predstavlja status in značaj človeka ter nakazuje vaš slog. Izberite jo z okusom in po pameti.

Kako torej izbrati sedežno garnituro, ki bo ustrezala vsem vašim potrebam? V nadaljevanju vam podajamo nekaj napotkov, ki vam bodo gotovo koristili, še preden se boste odpravili po nakupih v pohištveni center. Vsi se zavedamo, da izbor sedežne garniture pomembno vpliva na stil prostora in udobje, nenazadnje tudi na kakovost bivanja. Zato vam mora sedežna garnitura ustrezati tako iz oblikovnega vidika kot glede uporabnosti.

Boste na sedežni garnituri predvsem poležavali?

Če boste sedežno garnituro v večini uporabljali za ležanje, potem zagotovo potrebujete takšno, ki ima veliko ležalno površino. Posezite po modelih, ki imajo širša sedišča ter morebitna naslonjala, ki jih lahko premaknete in si ustvarite še dodaten prostor.

  • Rolf Benz Tira
    Rolf Benz Tira

Praktični so še različni tabureji, ki jih lahko prestavljate sem in tja ter ustvarite nov prostor. Takšne garniture so ponavadi enostavne pravokotne oblike, primerne za srednje in večje bivalne prostore. Pomembno je, da sedežna garnitura vsebuje obilico blazin, ki jih lahko poljubno prestavljate.

Bo vaša sedežna garnitura namenjena posedanju?

V tem primeru vaša garnitura nikakor ne sme imeti preširokega sedišča, potrebuje pa še kakovostno naslonjalo, ki se bo dobro prilegalo vašemu hrbtu. Prav tako je pomembna višina naslona, saj je zelo zaželeno, da nam podpira tudi glavo. Za ustrezno višino poskrbimo tako, da že na začetku posežemo po višjem modelu garniture, lahko pa si priskrbimo garnituro, ki ima nastavljive vzglavnike.

Predlagamo vam še, da razmislite o različnih »relax« mehanizmih, ki nudijo podporo nog, hrbtišča in glave. Posežete lahko tudi po mehanizmu na električni pogon, ki z rahlim pritiskom na ustrezen gumb premakne garnituro v ustrezen položaj.

Ne glede na to, kakšnemu namenu bo vaša sedežna garnitura služila, pomembno je, da veste, kje jo poiskati. Zato vas vabimo, da obiščete pohištvena salona Il Ambienti v Ljubljani in Murski Soboti ter se prepričate o njuni bogati ponudbi najrazličnejših sedežnih garnitur. Zagotovo boste našli pravo zase!

Preberite tudi ...

Razsvetlitev hišnega dovoza

Razsvetlitev hišnega dovoza

Na domačem hišnem dovozu imam problem. Javna razsvetljava ne sega na domače dvorišče. Običajno na naše dvorišče sijejo le luna in zvezde, zato je pred hišo ponoči zelo temno. Obiskom je ob večernem prihodu moteče, saj le težko najdejo vhodna vrata. Poiskala […]

Omare po meri

Omare po meri iz Alplesa

Vsak prostor ima svoje značilnosti, drugačne mere ter drugačne oblike. Prav tako se razlikujejo naše potrebe, želje in življenjski slogi. Zato je logično, da serijsko izdelane omare le težko izpolnijo vsa naša pričakovanja in se hkrati lepo prilegajo v prostor. Prav z […]