Razsvetlitev hišnega dovoza

Razsvetlitev hišnega dovoza

Na domačem hišnem dovozu imam problem. Javna razsvetljava ne sega na domače dvorišče. Običajno na naše dvorišče sijejo le luna in zvezde, zato je pred hišo ponoči zelo temno. Obiskom je ob večernem prihodu moteče, saj le težko najdejo vhodna vrata. Poiskala sem rešitev. Namestili bomo LED reflektor s senzorjem. Našla sem torej rešitev, prepričati pa moram še moža v nakup. Sedaj pa sem pred dilemo, katero svetilo sploh izbrati. Na trgu je namreč veliko možnosti in rešitev. Le kaj bi bilo za nas najbolj primerno?

Pobrskam po internetu in se oglasim v lokalni trgovini. Prodajalec mi poda nekaj osnovnih informacij, a pri njih ne najdem tega, kar želim. Naš LED reflektor s senzorjem mora ustrezati našim potrebam.

Kaj upoštevam pri izbiri?

Potrebujem reflektor, ki je lahko izpostavljen tudi dežju. Zato bom izbrala vodoodpornega. Želim izbrati tudi časovni interval osvetlitve. Ne želim namreč nekaj minut osvetljenega dvorišča, ko se mimo senzorja sprehodi sosedova mačka. Pri reflektorjih je pomemben tudi kot, ki ga senzor zajame. Prav tako se bo moralo dati nastaviti občutljivost, saj želim imeti osvetljeno dvorišče tudi v mraku.

LED reflektor
Za osvetlitev dvorišča so najbolj primerni LED reflektorji s senzorjem.

Barva svetlobe meni osebno niti ni tako pomembna. Zato je imel več besede pri izbiri tople ali hladne barve moj mož. On je pomislil tudi na montažo. Zato smo izbrali takšnega, ki je pritrjen na nosilec ter ima možnost pomikanja gor in dol.

Naše dvorišče bo po novem ustrezno osvetljeno!

Od namestitve ustreznega LED reflektorja s senzorjem nič več ne iščemo ročnih svetilk po hiši. Na dvorišče se odpravimo kar brez njih. Osvetlitev je zelo prijetna in rešila nam je že marsikatero zagato z obiski. Nimamo več težav, da nekdo ne bi našel naših vhodnih vrat v temi.

Prav prijetno je, ko se pripelješ domov. Ob prihodu se pravočasno prižge reflektor in varno lahko stopiš iz avtomobila. Nič več se ne sprehajamo po temi, prav tako ne uporabljamo več ročnih svetilk. Tudi vhodnih vrat ne puščamo več odprtih zaradi svetlobe. Verjamemo, da smo dobro izbrali in si olajšali življenje doma. Še posebej pa se dobra odločitev pozna v temnejših delih leta, predvsem pozimi.

Preberite tudi ...

Nizkoenergijske hiše

Nizkoenergijske hiše

Nizkoenergijska gradnja se je razvila hkrati z novimi gradbenimi materiali, ki so dokazali, da lahko poskrbijo za izjemno toplotno izolativnost, ter skupaj z vse večjo zavestjo o tem, da lahko z znižano porabo energije vplivamo tako na družinski proračun kot tudi na […]

Omare po meri

Omare po meri iz Alplesa

Vsak prostor ima svoje značilnosti, drugačne mere ter drugačne oblike. Prav tako se razlikujejo naše potrebe, želje in življenjski slogi. Zato je logično, da serijsko izdelane omare le težko izpolnijo vsa naša pričakovanja in se hkrati lepo prilegajo v prostor. Prav z […]