Razsvetlitev hišnega dovoza

Razsvetlitev hišnega dovoza

Na domačem hišnem dovozu imam problem. Javna razsvetljava ne sega na domače dvorišče. Običajno na naše dvorišče sijejo le luna in zvezde, zato je pred hišo ponoči zelo temno. Obiskom je ob večernem prihodu moteče, saj le težko najdejo vhodna vrata. Poiskala sem rešitev. Namestili bomo LED reflektor s senzorjem. Našla sem torej rešitev, prepričati pa moram še moža v nakup. Sedaj pa sem pred dilemo, katero svetilo sploh izbrati. Na trgu je namreč veliko možnosti in rešitev. Le kaj bi bilo za nas najbolj primerno?

Pobrskam po internetu in se oglasim v lokalni trgovini. Prodajalec mi poda nekaj osnovnih informacij, a pri njih ne najdem tega, kar želim. Naš LED reflektor s senzorjem mora ustrezati našim potrebam.

Kaj upoštevam pri izbiri?

Potrebujem reflektor, ki je lahko izpostavljen tudi dežju. Zato bom izbrala vodoodpornega. Želim izbrati tudi časovni interval osvetlitve. Ne želim namreč nekaj minut osvetljenega dvorišča, ko se mimo senzorja sprehodi sosedova mačka. Pri reflektorjih je pomemben tudi kot, ki ga senzor zajame. Prav tako se bo moralo dati nastaviti občutljivost, saj želim imeti osvetljeno dvorišče tudi v mraku.

LED reflektor
Za osvetlitev dvorišča so najbolj primerni LED reflektorji s senzorjem.

Barva svetlobe meni osebno niti ni tako pomembna. Zato je imel več besede pri izbiri tople ali hladne barve moj mož. On je pomislil tudi na montažo. Zato smo izbrali takšnega, ki je pritrjen na nosilec ter ima možnost pomikanja gor in dol.

Naše dvorišče bo po novem ustrezno osvetljeno!

Od namestitve ustreznega LED reflektorja s senzorjem nič več ne iščemo ročnih svetilk po hiši. Na dvorišče se odpravimo kar brez njih. Osvetlitev je zelo prijetna in rešila nam je že marsikatero zagato z obiski. Nimamo več težav, da nekdo ne bi našel naših vhodnih vrat v temi.

Prav prijetno je, ko se pripelješ domov. Ob prihodu se pravočasno prižge reflektor in varno lahko stopiš iz avtomobila. Nič več se ne sprehajamo po temi, prav tako ne uporabljamo več ročnih svetilk. Tudi vhodnih vrat ne puščamo več odprtih zaradi svetlobe. Verjamemo, da smo dobro izbrali in si olajšali življenje doma. Še posebej pa se dobra odločitev pozna v temnejših delih leta, predvsem pozimi.

Preberite tudi ...

Panelna ograja

Zakaj se odločiti za panelno ograjo?

Panelne ograje so zelo priljubljene, ko pride do potrebe po ograjevanju večjih javnih površin. Odlične so zaradi sila enostavne namestitve, nizkih stroškov, enostavnega vzdrževanja ter različnih možnosti, ki jih ponujajo. Uporabljajo se lahko kot ograje za zasebne ali poslovne namene. Največkrat se […]

Cena lesene hiše

Kje se gibljejo cene lesenih hiš?

V zadnjem času je gradnja iz lesa močno pridobila na popularnosti, a ne gre zgolj za umetno ustvarjen pridih nečesa, kar je ta hip pač moderno. Lesena gradnja je odlična izbira zaradi različnih razlogov, ki človeku omogočajo bolj zdravo in kvalitetno bivanje. […]