Kuhinja po meri je najboljša rešitev za majhne prostore

Kuhinja po meri

Nikoli si nisem mislil, da bom kdaj imel moderno kuhinjo po meri. V bistvu tudi nisem videl razloga za to, ko pa je mogoče pohištvo kupiti v salonu in narejeno na standardne mere. Vse se je spremenilo, ko je bilo potrebno prenoviti našo staro kuhinjo. Blok je bil zgrajen sredi petdesetih let prejšnjega stoletja, tako da si lahko mislite, kakšno zastarelo in premajhno kuhinjo smo imeli. Dokler sva bila z ženo sama, je še nekako šlo, ko pa sva dobila tri otroke, je naenkrat postala pretesna za vse naše potrebe.

Sledila je nujna prenova, med katero sva ugotovila, da so vse moderne kuhinje veliko večje od naše dotedanje. Dodatna težava pa je bila v precej nestandardnih dimenzijah prostora. Zato sva od začetka samo govorila o tem, da bova v primeru, da ne najdeva nobenega pametnega že narejenega kuhinjskega sestava, pač naročila kuhinjo po meri. Ampak jaz sem bil siguren, da se bo že našlo nekaj pametnega v vseh teh pohištvenih salonih, ki so v Ljubljani na vsakem vogalu. Tako sva odšla na pohod po salonih in v treh tudi naročila 3D izris kuhinje in pohištva. Vendar z narisanim nisem bil zadovoljen. In če jaz nisem bil zadovoljen s 3D izrisom naše nove moderne kuhinje, potem si lahko predstavljate, kako nezadovoljna je bila moja žena.

Ko sem videl, da tako ne gre več naprej, sem sam predlagal, da pač naročimo kuhinjo po meri in da bo točno takšna, kot si jo želimo. In tako smo tudi naredili. Z ženo sva podrobno narisala tloris kuhinje in vpisala vse mere ter se odpravila do podjetja, ki dela kuhinje po meri. To podjetje nama je priporočil znanec, ki je imel sam pred časom podobne probleme pri urejanju svoje moderne kuhinje. Tudi tukaj smo naredili 3D izris kuhinje in pohištva v jedilnici, kot pri prejšnjih prodajalcih. Vendar pa so bili v tem podjetju zelo prijazni in so ugodili vseh najinim muham. Razložili so nama, da je pri ustvarjanju najine moderne kuhinje po meri mogoče vse in da je edina meja denar, ki sva ga za to pripravljena potrošiti.

Kuhinja - tloris
Priporočam vam, da okviren tloris kuhinje izrišete kar sami.

Ker denar pač ne raste na drevesu pred blokom, sva se potem odločila za zgolj nekoliko nadstandardne rešitve, vendar pa je bila naša kuhinja po meri narejena točno tako, kot sva si želela. Po prenovi sta celotna moderna kuhinja in tudi jedilnica veliko bolj prostorni in uporabni. Zahvala za to pa gre predvsem odličnemu 3D izrisu pohištva, ki nama je z ženo omogočil, da sva si točno vse predstavljala in da smo prostor maksimalno izkoristili.

Ko sedaj pogledam nazaj, mi je žal, da se nisem že prej odločil za izdelavo kuhinje po meri, saj bi nama s tem prihranil marsikateri siv las in porabljeno minuto. Zato vam svetujem, da v takšnem primeru, kot sva ga imela midva z ženo, pozabite na cenene elemente in se kar takoj odpravite do kakšnega res dobrega mojstra, da vam naredi 3D izris kuhinje in pohištva. In svojo sanjsko moderno kuhinjo po meri boste imeli, kot bi mignil.

Preberite tudi ...

Viseče mreže La Siesta

5 prednosti viseče mreže La Siesta

Bliža se poletni čas, ko bomo zagotovo imeli več prostega časa in tudi dnevi bodo daljši. Nekateri med vami ga boste preživljali kar doma, spet drugi boste odšli na morje, v hribe in še kam. Ne glede na to, kje boste počitnikovali, […]

Panelna ograja

Zakaj se odločiti za panelno ograjo?

Panelne ograje so zelo priljubljene, ko pride do potrebe po ograjevanju večjih javnih površin. Odlične so zaradi sila enostavne namestitve, nizkih stroškov, enostavnega vzdrževanja ter različnih možnosti, ki jih ponujajo. Uporabljajo se lahko kot ograje za zasebne ali poslovne namene. Največkrat se […]