Kakšno spletno stran potrebujem?

Izdelava spletne strani

V prvi vrsti je potrebno poudariti, da mora biti spletna stran danes očem prijazna, pregledna, in uporabna. Prav tako je izjemno pomembno, da je prilagojena mobilnim napravam. Kar okrog 70 % vsega prometa na spletu se danes opravi prek mobilnih naprav, kot so pametni mobilni telefoni in tablični računalniki. Prav zato je nujno, da je spletna stran zasnovana v tej smeri.

Izdelava spletnih strani je večinoma v domeni agencij in posameznikov, ki obvladajo programiranje in se spoznajo tudi na različne spletne sisteme, kot je denimo WordPress. Ta zelo priljubljena platforma za izdelavo spletnih strani ponuja vse tisto, kar moderna spletna stran potrebuje. Grafične predloge so praktično že vse pripravljene za prikaz na mobilnih napravah, različni vtičniki pa olajšajo delo pri optimizaciji in dodelavi strani. Tudi upravljanje strani je z uporabo omenjene platforme dokaj enostavno.

Obvezni sestavni deli spletne strani

Vsaka spletna stran potrebuje skrbno zasnovano pristajalno stran. Tako rečemo vstopni strani, ki predstavlja prvi stik z obiskovalcem. Na njej se običajno na kratko opiše najpomembnejše izdelke ali storitve, ki jih podjetje nudi, doda kakšen video in foto galerijo ter povezave na ostale podstrani ali članke. Tiste podstrani, za katere je kar nekako nujno, da jih spletna stran vsebuje, so:

  • O podjetju
  • Izdelki/Storitve
  • Kontakt

Priporočljivo si je na spletni strani omisliti tudi blog. Tam se namreč objavlja prispevke na temo storitve, s katero se podjetje ukvarja. Takšni članki prinašajo precej več kot le golo vsebino. Premišljeno napisani prispevki pomagajo pri boljših uvrstitvah na določene ključne besede, na ta način pa generirajo brezplačen organski obisk iz spletnih iskalnikov. S članki obenem pridobimo tudi vsebino za deljenje na socialnih omrežjih in s svojimi obiskovalci delimo pomembne informacije.

Izdelava spletnih strani je vsekakor storitev, ki jo je dobro prepustiti strokovnjakom ali podjetjem, ki se ukvarjajo s tem področjem. Prav tako pa je potrebno poskrbeti za promocijo same spletne strani. Podjetje Primoss vam vsekakor lahko ponudi vse, kar potrebujete za kakovostno predstavitev in promocijo na spletu.

Preberite tudi ...

Strežnik za dom

Strežnik NAS Synology – za dom in podjetje

Eno izmed največjih revolucij v majhnih prenosnih strežnikih ponuja NAS Synology. To je uporabniku prijazna naprava, ki deluje kot strežnik in jo lahko konfiguriramo po lastnih željah. Največja prednost tega je, da imamo lahko strežnik kar v svojem stanovanju, nanj pa posnamemo […]

Generiranje GLS nalepk v WooCommerce

Generiranje GLS nalepk v WooCommerce

Postavitev spletne trgovine je danes dokaj enostavna, če se opremo na WordPress in vtičnik WooCommerce. In ne le postavitev, pač pa tudi njeno upravljanje. Ker so na voljo številni vtičniki, lahko takšno spletno trgovino v celoti priredimo svojim željam in potrebam. Dokaj […]