Kaj kupiti 3 leta staremu otroku?

Kaj kupiti otroku

Z izbiro darila za triletnike je vedno križ. Preveliki so, da bi jim kupovali darila za dojenčke, in premajhni, da bi se lahko igrali z večino družabnih iger, saj še ne znajo računati, brati, njihov besedni zaklad pa je skromen. Kaj pa je tisto, ki te malčke gotovo veseli?

Vse delam kot veliki

Otroci najdejo pri treh letih veliko zadovoljstva v tem, da se pretvarjajo, da zmorejo vse, kar zmorejo odrasli. Zato odrasle ves čas posnemajo. Če mamica sesa, želijo sesati tudi oni. Če očka vrta z vrtalnim strojem, bi radi enako počeli tudi oni.

Pomislite torej na to, pri čem vas triletnik še ne more posnemati, ker za to nima prave igračke oziroma orodja, in mu kupite igračo v obliki sesalnika, likalnika, vrtalnega stroja ali ročnega orodja, majhno plastično kuhinjo z lonci in kozicami …

Vozički za fante in punce

Enakopravnost spolov? Večini staršev se zdi ta potrebna, vendar se jim zdi nekoliko nenavadno, ko ugotovijo, da njihov triletni deček v vrtcu najraje v voziček naloži plastičnega dojenčka in ga potiska po igralnici. Res je, pri treh letih so nad plastičnimi dojenčki in vozički navdušeni tako dečki kot deklice, zato bo to odlično darilo za oboje.

Poganjalec

Če želite, da se bo vaš otrok že v predšolskem času naučil voziti s pravim kolesom, pred njim pa ne bo potreboval niti tricikla, niti kolesa s pomožnimi kolesci, mu kupite poganjalec. Poganjalec ali učno kolo je pravzaprav majhno kolo brez pedalov, kjer se otrok odriva kar s podplati. Ker mu ni treba pritiskati na pedale, se veliko prej nauči krmiljenja in veliko hitreje obvlada ravnotežje. Ne pozabite, da potrebuje tudi ščitnike za kolena in čelado!

Velike kocke

Pri treh letih otroci še nimajo dovolj razvite fine motorike, da bi lahko sestavljali majhne kocke, lahko pa jim kupite kocke, primerne za njihovo starostno skupino, iz katerih bodo sestavljali hiše in stolpe. Tudi povsem navadne lesene kocke bodo odlične – tudi iz njih je možno zgraditi marsikaj, od gradov do cest in mostov.

Preberite tudi ...

Otrok igra nogomet

Zakaj otroka vpisati na športno dejavnost?

Po smernicah Svetovne zdravstvene organizacije bi se morali otroci in mladostniki gibati vsaj eno uro na dan, vse dni v tednu. Pri gibanju otrok imajo daleč največji vpliv njihovi starši. Raziskave namreč kažejo na to, da so otroci, ki odraščajo skupaj s […]