Kaj je kurkumin in zakaj ga uživati?

Kurkumin

Čeprav kurkumo morda že uporabljate kot začimbo pri raznovrstnih jedeh, pa le malokdo od uporabnikov te sicer zelo priljubljene začimbe ve, da je njena glavna sestavina kurkumin. Nekateri ga označujejo za naravnega zdravilca, saj pomaga pri mnogih težavah.

Kurkumin je rumeno-oranžno barvilo s številnimi zdravilnimi lastnostmi. V njem se nahaja veliko življenjsko pomembnih snovi, kot so železo, mangan, kalij, omega 3 maščobne kisline in vlaknine.

Pri katerih težavah vam lahko pomaga kurkumin?

Kurkumin učinkovito razstruplja jetra, pomaga pri revmatskih obolenjih, težavah z mehurjem, dlesnimi, pripomore k boljšemu presnavljanju maščob ter spodbuja nastanek prebavnih tekočin.

Kurkumin ima močne antioksidacijske učinke, zdravi vnetja vseh vrst (oči, dlesni) in sindrom razdražljivega črevesja. Poleg tega preprečuje smrt možganskih celic ter spodbuja nastanek novih.

Kurkumin v prahu
Uživanje kurkumina ima celo vrsto pozitivnih učinkov na zdravje.

V ajurvedski medicini ga uporabljajo za zdravljenje luskavice, Kitajci pa so ugotovili, da je kurkumin oziroma kurkuma izjemno učinkovita pri zdravljenju virusnega hepatitisa. S strani znanosti je celo potrjeno, da zdravi kolitis, Crohnovo bolezen ter sindrom razdražljivega črevesja.

LongVida optimiziran kurkumin

Vsekakor je pri izbiri sredstev, ki vam učinkovito pomagajo tudi pri raznovrstnih zdravstvenih težavah, smiselno posegati po kakovostnih izdelkih. Te lahko kupite v specializiranih trgovinah, kot je trgovina NutriHolis.

NutriHolis vam omogoča nakup kurkumina v obliki, optimizirani za dostavo v tarčna tkiva ter učinkovito delovanje. Izdelek, ki vam omogoča takšno obliko kurkumina, se imenuje NatureVibe LongVida optimiziran kurkumin.

Kurkumin LongVida
Kurkumin LongVida NatureVibe.

LongVida optimiziran kurkumin zagotavlja absorbcijo ter prenos prostega kurkumina v svoji izvorni, aktivni obliki do tarčnih tkiv, plazme, krvi in možganov. Preprečuje, da bi se kurkumin razgradil v manj aktivne spojine ter se hitro izločil. Izdelek namreč učinkovito deluje več kot sedem ur.

Prehransko dopolnilo vsebuje najbolj kakovosten kurkumin s kar 95-kratno višjo biološko razpoložljivostjo v primerjavi s standardnim kurkuminom. Vsebuje edino obliko kurkumina, ki prehaja skozi krvno-možgansko pregrado ter v možgane cirkulira 24 ur. Na ta način zagotavlja koristne učinke tudi za možganske celice. Je brez GSO (genetsko spremenjenih organizmov), ostrih topil in hlapnih olj.

Prehransko dopolnilo je tudi z vidika varnosti ter učinkovitosti odlično raziskano, in sicer na podlagi več kot 19 kliničnih študij. Znanstveno dokazano pozitivno učinkuje na telo in možgane.

Kako uživati kurkumin LongVida?

Prehranski dodatki, kot je kurkumin LongVida, se lahko uživajo v kombinaciji s hrano ali direktno. Odmerjeno količino (1,5 merice, ki je priložena k izdelku) daste v usta ter jo poplaknete s tekočino. Ne smete pa ga termično obdelovati ali v tekočini raztapljati.

Zelo priljubljena je uporaba kurkumina v smutijih. Paziti morate le, da ga v smuti ali podoben napitek dodate šele, ko je napitek pripravljen. Kurkumina namreč ne smete miksati, ker bi se v tem primeru raztopil ter ne bi imel dovoljšnjih učinkov. Dokazano je, da priporočeni dnevni odmerek NatureVibe LongVida optimiziranega kurkumina zadostuje, da sredstvo v možganih cirkulira 24 ur.

Kje kupiti kakovosten kurkumin?

Svetujemo vam, da preverite spletno trgovino NutriHolis – celostni center zdravja. V njej so vam na voljo najrazličnejši prehranski dodatki, ki vam bodo pomagali do boljšega zdravja in počutja. Med izdelki lahko izberete tudi LongVida optimiziran kurkumin.

Osebno pa se lahko oglasite v centru zdravja NutriHolis na Zaloški 167 v Ljubljani. Našli ga boste nasproti Špara, kjer vam bo strokovno osebje pomagalo do izbire najprimernejših izdelkov za vaše potrebe.

Preberite tudi ...

Moška maturantska obleka

Moške maturantske obleke

Maturantski ples je lep dogodek v našem življenju. Maturantje se posljavljajo s srednje šole, priredijo program in ples ter se zabavajo do poznih nočnih ur. Pomembno vlogo imajo maturantske obleke. Vsak izmed nas bi rad izgledal kar se da čudovito in očarljivo. […]