Kakšen avto na daljinsko vodenje izbrati?

Avto na daljinsko vodenje

Avtomobilček, ki ga upravljamo na daljavo, ni nujno zgolj igračka za dečke. Ti so nad njo gotovo navdušeni, a rada jih ima tudi marsikatera deklica, predvsem pa se nad njimi navdušujejo tudi odrasli moški, ki se na takšen način nekoliko poigrajo in sprostijo. Namesto, da bi se zabavali z računalniško tablico ali igricami na telefonu, gredo tako vsaj ven in preživijo nekaj časa na prostem.

Kakšen avto na daljinsko vodenje pa je najbolje izbrati, kadar ta ni namenjen majhnemu otroku, temveč najstniku ali odraslemu?

Najbolj pomembna je kakovostna izdelava

Povsem preprost avto na daljinsko vodenje, ki bo zadovoljil malčka, lahko najdete v vsaki trgovini z igračami, a to so večinoma avtomobili, s katerimi večji nimajo več nobenega veselja. Za njihove igrače je potrebno poiskati trgovino, ki ponuja izdelke višje kakovosti – avtomobile, ki zahtevajo pri vožnji več spretnosti in tudi omogočajo bolj drzno vožnjo.

Mini avto na daljinca
Za najbolj nezahtevne bo dovolj cenovno ugodnejši mini avto na daljinca.

Avto mora pri upravljanju razviti višjo hitrost, kar pomeni, da mora biti tudi bolj trpežen, torej izdelan iz materialov, ki lahko kljubujejo udarcem oziroma »prometnim nezgodam«. Prav tako mora krmiljenje zagotavljati odlično odzivnost, avto na daljinsko vodenje pa mora biti tudi primerno vzmeten.

Avto na daljinsko vodenje naj bo terenu primeren

Če boste avtomobilček za zabavo nekajkrat zapeljali po domačem dvorišču, ni potrebno, da izpolnjuje visoka pričakovanja. Poiščite pomanjšano verzijo svojega najljubšega pravega avtomobila in z njim naredite nekaj zavojev. Če želite, da bo vaš avtomobilček pokazal svoje spretnosti pri dirki na asfaltiranem parkirišču ali dvorišču, se je pametno odločiti za takšnega, ki razvije visoko hitrost, pri katerem se kolesa hitro odzovejo glede na krmiljenje, predvsem pa omogočajo gladko drvenje. Ti avtomobili so običajno aerodinamične oblike, gume na kolesih pa so precej gladke – tako kot pri pravih športnih avtomobilih.

Športni avto na daljinca
Avto na daljinca L202 Super Sport Racing doseže visoko hitrost 60 km/h.

Najbolj zanimiv avto na daljinsko vodenje je prav gotovo tisti, ki ga lahko vodimo tudi po bolj zahtevnih terenih in poteh. To je tako imenovan »off road« avtomobilček, ki mu neravna podlaga ne pride do živega. Ravno nasprotno! Zapeljete ga lahko tudi preko stopnic in kamnov ter korenin dreves, pa ne bo obstal niti se ne bo poškodoval, saj je namenjen prav takšni vožnji. Avto mora imeti trpežno »karoserijo«, dobro vzmetenje in predvsem gume, ki dobro primejo na tako razgibani podlagi.

Koliko stanejo avtomobili na daljinca »za velike«?

Ker ne gre za preprosto igračko, seveda tudi ne gre pričakovati, da vam bo avtomobil na daljinsko vodenje na voljo po nizki ceni. Cene pod petdesetimi evri ne pričakujte, za najboljše RC modele pa lahko plačate tudi trikrat toliko ali še več. Vas zanima, kako se takšen avtomobil obnese v praksi? Oglejte si spodnji video!

Preberite tudi ...

Okvare na vozilu

Kako zaznati okvare na vozilu?

Vsak voznik se sreča z možnostjo okvar na svojem vozilu, ki lahko vplivajo na varnost, udobje in zanesljivost vožnje. Zgodnje zaznavanje teh okvar je izjemnega pomena za preprečevanje večjih težav in zaščito tako voznika kot tudi potnikov. Kako torej učinkovito zaznati morebitne […]

Veriga za motor

Celo verige za motor je potrebno vzdrževati

Motociklizem je pri nas precej priljubljen »šport« oziroma sprostitev. Sam imam namreč še vedno težavo, da bi ga imenoval za šport, saj poletne vožnje, ki so značilne za večino naših motoristov, dejansko ne moremo imeti za šport – vožnja na motorni pogon […]