Robotsko varjenje z robotom Motoman

Robotsko varjenje

Kljub temu, da je ročno varjenje še vedno standardni postopek, ki se uporablja povsod v kovinski industriji oziroma obrti, ga vse bolj izpodriva robotsko varjenje, ki ima kar nekaj prednosti. Res je sicer, da se postopka na more uporabljati vedno in povsod, vendar lahko poskrbi za odlično optimizacijo dela tako glede materialov kot časa, hkrati pa skrbi, da so vsi izdelki popolnoma enaki in varjeni brez kakršnih koli odstopanj.

Varjenje z robotom ima v primerjavi z ročnim varjenjem celo vrsto prednosti.

Tako lahko z gotovostjo trdimo, da je robotsko varjenje v primerjavi z ročnim v veliki prednosti – edino pri varjenju na sami lokaciji, torej pri terenskem delu na posameznih konstrukcijah ter njihovi montaži, ga ne more nadomestiti.

Zakaj robotsko varjenje?

Večina ljudi pozna robotsko varjenje iz dokumentarnih posnetkov iz avtomobilske industrije, kjer je uporaba robotov že dolgotrajna in zagotavlja visoko produktivnost ter visoke standarde za izdelke ter njihovo varnost, prav tako pa skrbi za varnost v sami proizvodnji. Varjenje s pomočjo robotov je v avtomobilski industriji izjemno praktično zato, ker gre za velike serije istih proizvodov, ki se izdelujejo na liniji z repetativnimi opravili. In roboti so za to pač najboljši.

Robot za varjenje MotomanPri izdelavi drugih izdelkov iz kovine pa si je robotika utrla pot v proizvodnjo nekoliko počasneje. Če govorimo o robotih za varjenje, je treba vedeti, da ti res odlično opravijo svoje delo, vendar je treba za vsak izdelek prilagoditi program, kar pomeni, da se robotsko varjenje izplača predvsem takrat, kadar se ne izdeluje manjšega števila izdelkov, temveč gre za večje naročilo. Takrat je smiselno pripraviti program, po katerem bo robotska roka varila posamezne varjence enega za drugim in tako poskrbela, da bo varjenje naročene količine izdelkov veliko hitrejše, kot če bi se z ročnim varjenjem ukvarjali sami varilci. In ne le to, da je robotsko varjenje hitrejše in omogoča hitro izdelavo velike količine izdelkov – izdelki so tudi varjeni enako in brez kakršnih koli odstopanj, to pa pomeni, da je kakovost neprimerno višja.

Robot Motoman zagotavlja robotsko varjenje hitro in natančno, za več informacij o tem, kako dejansko poteka pa kliknite tukaj. Ne le, da vam bo predstavljen sam robot in postopek dela, temveč si ga boste lahko ogledali tudi v posnetku, ki vas bo zagotovo prepričal, da je robotsko varjenje izjemen tehnološki napredek, ki ni več primeren zgolj za velike industrije, kot je avtomobilska, temveč si lahko z njim pomagamo tudi pri manj zapletenih in manjših izdelkih iz kovine. Še zlasti takrat, kadar zahtevate visoko kakovost in nizke stroške, se varjenje z robotom več kot izplača.

Preberite tudi ...

Obdelava kovin s podjetjem Kovinc d.o.o.

Obdelava kovin s podjetjem Kovinc d.o.o.

Ko se podajamo v svet obdelave kovin z željo po naročilu izdelka, ki bo zadovoljil naše potrebe po kvaliteti in ceni, moramo upoštevati več dejavnikov. Vsekakor so to reference, ki pričajo, s kakšnimi izzivi se je določeno podjetje doslej uspešno že spopadlo. […]

Prevajanje angleščine

Prevajanje angleščine naj vključuje lekturo

S prevajanjem angleščine se ukvarja marsikdo, ki za to dejansko nima potrebnega znanja in izkušenj, še večkrat pa se zgodi, da sicer najdete dobrega prevajalca, vendar vam ta ne more zagotoviti tudi lekture prevedenega besedila. Zakaj je ta tako pomembna? Kadar je […]