Poiščite najugodnejšo ponudbo registracije domen!

Domene

Zelo malo je posameznikov, ki se odločajo za brezplačno gostovanje na poddomeni, ki ne zahteva registracije svoje domene. Ena izmed najbolj popularnih takšnih strani je weebly.com, kjer spletno stran lahko postavimo na domena.weebly.com. Da zanimanja ni veliko, ni nič čudnega, saj takšne spletne strani ne moremo popolnoma prilagoditi lastnim željam, na voljo nimamo varnostnih kopij in tudi nikoli ne vemo, kdaj bo spletna stran prenehala delovati, kot se je to zgodilo s squidoo.com in mnogimi drugimi.

Mnogo boljša odločitev je, da domeno registriramo, zakupimo tudi spletno gostovanje, nato pa si postavimo spletno stran – točno takšno, kakršno si želimo. Toda tudi registracija domene od nas zahteva, da smo pozorni na različne dejavnike, predvsem na ceno, poleg nje pa tudi na možnost WHOIS zaščite, brezplačnega DNS gostovanja, garancijo, kakovost vmesnika za ‘rokovanje’ z domeno in seveda tudi na strokovnost in odzivnost podpore naročnikom.

Kje najdemo najboljšo ponudbo?

Na spletni strani TOPdomene.net so zbrani vsi največji, pa tudi malo manjši, registrarji domen. Večina izmed njih nudi tudi spletno gostovanje, toda stran je namenjena lažjemu izboru ponudnika za registracijo domen. V času pisanju prispevka je na lestvici TOP registrarjev le-teh 19, videli pa bomo, kako bo v bodoče. Zanimivo bo videti, ali se bo pojavil še kakšen nov registrar ali pa se bo zaradi konkurence na trgu kdo izmed naštetih moral preusmeriti v drugo dejavnost.

Kaj spletna stran TOPdomene.net omogoča?

Najprej bi zagotovo lahko izpostavili mnenja uporabnikov, saj se vsaj nam ta zdijo pri izboru registrarja (še bolj pa pri izboru ponudnika spletnega gostovanja) zelo pomembna. Povedo nam, zakaj so se uporabniki odločili za posameznega ponudnika, kje jih je ponudnik razočaral, kaj bi lahko izboljšali, in seveda tudi, v čem so glavne prednosti registrarja.

Na vstopni strani spletišča lahko enostavno pogledate, pri katerem izmed domačih registrarjev lahko najceneje registrirate domeno .si, .com, .net ali .eu. Prav tako so na vstopni strani prikazani registrarji – razvrščeni po priljubljenosti. Vsak, ki poda mnenje, lahko ponudnika namreč oceni z oceno od 1 do 5.

Ocene uporabnikov
Vsak lahko registrarja oceni z oceno od 1 do 5.

Marsikomu bo prav prišla tudi podstran, kjer je prikazana primerjava ponudnikov. Na njej si lahko ogledate, katera izmed vrhnjih domen je pri posameznem registrarju najcenejša. Poleg cene za eno leto je izpisana tudi cena za 2 leti, kar je vsekakor relevanten podatek, saj večina registrarjev nudi popust na registracijo domene za prvo leto, za drugo pa je potrebno plačati ‘normalno’ ceno. V zadnjem stolpcu omenjene podstrani pa boste našli ikone, ki prikazujejo, kaj vse nudi posamezen ponudnik. Ali registrar nudi brezplačno DNS gostovanje, WHOIS zaščito, 24/7 podporo, je podpora na voljo tudi prek telefona, se je možno vključiti v partnerski program… Skratka, zares uporabni podatki, saj se velikokrat zgodi, da naročnika zavede nizka cena, kasneje pa ugotovi, da je pravzaprav plačal več, kot bi nekje drugje, hkrati pa ima na voljo tudi manj funkcionalnosti. Če se vam zdijo zanimive le določene funkcionalnosti, za druge pa vam je vseeno, lahko uporabite tudi filtre. Tako boste lažje našli najugodnejšega registrarja, ki vam omogoča vse to, kar potrebujete.

Avtor spletne strani TOPdomene.net je dodal tudi blog o domenah, kjer zaenkrat še ni objavljenih prav veliko prispevkov, upamo pa, da jih bo v prihodnosti več. Vsem obiskovalcem, ki jih področje domen zanima, priporočamo, da večkrat preverijo, kaj je novega na blogu. Morda pa najdete koristen nasvet!

Za konec pa še priporočilo avtorju. Odveč ne bi bil podatek o posebnih akcijah in popustih registrarjev. Pri vsakem izmed njih bi lahko bile napisane tudi morebitne promocijske kode, ki jih za znižanje cene vnesemo pri nakupnem procesu.

Preberite tudi ...

Direct marketing

Direct marketing – učinkovito marketinško orodje

Direct marketing se je tudi pri nas uveljavil kot učinkovit prodajni način, saj nagovarja neposredno potrošnika oziroma uporabnika, brez nepotrebnih posrednikov. Če nam uspe nagovoriti uporabnika osebno, smo namreč zagotovo na boljši poti kot v primeru, da z njim nimamo neposrednega stika. […]

Hitro nalaganje spletne strani

9 nasvetov za hitro nalaganje spletne strani

Hitrost nalaganja spletne strani je eden izmed ključnih dejavnikov, ki vplivajo na uporabniško izkušnjo in uspešnost spletne prisotnosti. Ko uporabniki obiščejo spletno stran, pričakujejo, da se bo hitro naložila in jim omogočila nemoteno brskanje po vsebini. Počasne spletne strani lahko povzročijo frustracije, […]