Je za kakovostno tiskanje nujno potrebna originalna kartuša?

Originalna kartuša za tiskanje

Imate tudi vi tiskalnik, ki precej hitro prazni kartuše in je zato potrebno pogosto kupiti nove? Ena od možnih rešitev je seveda ta, da ga zamenjate z laserskim tiskalnikom, ki uporablja tonerje, saj so ti precej bolj zmogljivi in vam omogočajo tako hitrejše tiskanje kot manj pogosto potrebo po zamenjavi vložkov z barvili, vendar ta možnost seveda ni najcenejša. Zlasti barvni laserski tiskalniki namreč niso poceni.

Barvni laserski tiskalnik
Cene barvnih laserskih tiskalnikov so še vedno precej visoke.

Druga rešitev pa je, da pozabite na originalne kartuše in namesto njih raje pričnete uporabljati neoriginalne, ki so na voljo za tako rekoč vse znamke in modele tiskalnikov. Neoriginalna oziroma generična kartuša lahko stane tudi zgolj tretjino cene originalne, torej se ob pogostem tiskanju kar hitro ustvari prihranek.

Je neoriginalna kartuša slabša od originalne?

V veliki večini primerov prepričanje, da zgolj originalna kartuša zagotavlja kakovost in ne povzroča okvar tiskalnika, preprosto ne drži. Proizvajalec tiskalnika si vsekakor želi, da bi uporabljali originalne kartuše, vendar dosegajo tudi neoriginalne pogosto visoko kakovost. Nenazadnje so izdelane upoštevajoč licenco originala, tako da velikih razlik ne more biti. Pogosto prihaja do zelo minimalnih razlik v izvedbi in kakovosti barvil, sicer pa je povsem vseeno, ali je na kartuši zabeležena blagovna znamka, ki sovpada z znamko vašega tiskalnika, ali pa bolj nepoznano ime.

Originalne kartuše
Marsikdo se raje kot za nadomestne odloči za nekoliko dražje originalne kartuše.

Neoriginalne in originalne kartuše lahko najdete na spletni strani https://kartuše.net, kjer jih boste lahko brez težav primerjali med sabo in se na podlagi tehničnih podatkov odločili, ali izbrati ene ali druge. Včasih se prihranek pri plačilu namreč izplača, včasih pa tudi ne povsem, torej velja odločitev dobro pretehtati. Če neoriginalna kartuša vključuje tudi garancijo, je to že eden od znakov, da dosega obljubljeno kakovost, zato v takem primeru ni odveč, če se odločite zanjo. Še posebej, če uporabljate tiskalnik zgolj za zasebne namene ali je večina tiskanja potrebnega za šolske projekte vaših otrok.

Preberite tudi ...

Med nas je prispela hitra pošta

Včasih se nam zdi, kot da se svet vrti vsak dan hitreje. V resnici se svet vrti enako hitro, mi pa smo si nakopali vse več opravkov. V želji, da bi storili vse mogoče v enem samem dnevu, nam hitro prične primanjkovati […]

Laserski razrez kovin – vse, kar morate vedeti

S pojavom laserja takšne moči, da je bilo z njim možno rezati različne materiale, se je svet industrije močno spremenil. Še posebej očitno je bilo to v kovinsko predelovalni industriji, saj je laserski razrez kovin na trg prinesel precej hitrejši in natančnejši […]