Kje se gibljejo cene lesenih hiš?

Cena lesene hiše

V zadnjem času je gradnja iz lesa močno pridobila na popularnosti, a ne gre zgolj za umetno ustvarjen pridih nečesa, kar je ta hip pač moderno. Lesena gradnja je odlična izbira zaradi različnih razlogov, ki človeku omogočajo bolj zdravo in kvalitetno bivanje.

Les je z nami že od vsega začetka in je bil tudi prvi material, ki se ga je človek posluževal pri gradnji. Kasneje je nekoliko izgubil boj z nekaterimi drugimi materiali, a ne na podlagi pravih razlogov. Bivanje v leseni hiši je vsekakor najbolj zdrava oblika bivanja, kar bomo razložili nekoliko kasneje.

Če je moderno, potem je gotovo drago?

Če menite, da je lesena gradnja draga, potem naj vam položimo na srce, da najprej pretehtajte vse številke, čas gradnje in obstojnost zgradbe. Potem pa k temu dodajte še prihranek na račun manj zapravljenega denarja za ogrevanje. Tako je, lesena hiša na tem področju precej prihrani.

Moderna lesena hiša CLT - FA 79
Moderna lesena hiša CLT – FA 79 — LESOTEKA HIŠE d.o.o.

Kar naenkrat se vam strošek lesene gradnje ne bo zdel drag. Prej nasprotno. Cena lesene hiše je lahko precej različna, o čemer odloča več dejavnikov. Za začetek povejmo, da je cena precej odvisna že od izbire sistema masivnih sten. A na drugi strani prav te predstavljajo odlično razmerje med količino vgrajenega lesa, energetsko učinkovitostjo, arhitekturno svobodo in tudi ceno.

Lesena hiša je zdrava

O tem verjetno velikokrat slišite, in res je tako. Lahko zgolj potrdimo, da človek, ki biva v kvalitetni leseni hiši, vsekakor živi bolj zdravo. Pa omenimo najprej les kot material sam. Prihaja iz gozda, je del narave in kot takšen vsekakor zelo sprejemljiv za nas.

Lesena hiša na nek način diha z nami, samodejno uravnava primerno stopnjo vlažnosti v prostorih, kar pa ima za posledico vedno čist zrak brez nevarne zidne plesni. Ta namreč nastaja v pretirano vlažnih okoljih, zato ji v leseni hiši ne bo všeč. Les tudi pomirja duha. Dokazano imajo ljudje v lesenih objektih bolj umirjeno življenje, manj stresa in bolj uravnotežen krvni tlak.

Dolgotrajnost za več generacij

Če vam je ideja o leseni hiši všeč, pa vas skrbi, da ne bo dočakala toliko let, kot bi si želeli, vas lahko na tem mestu pomirimo. Lesene hiše so izjemno obstojne in dajejo varno ter zdravo zavetje več generacijam v družini. Prav tako so močno ognjevarne, kar marsikoga začudi.

Tipska CLT moderna hiša - FA 90
Tipska CLT moderna hiša – FA 90 — LESOTEKA HIŠE d.o.o.

Les za gradnjo je ustrezno sušen in tudi zaščiten pred napadi morebitnih škodljivcev. Vremenski pogoji pa mu praktično ne bodo prišli do živega. Pomislite, kako lepo bi bilo živeti v takšni hiši, polni miru in čudovitega vonja po lesu. Lesene hiše na ključ so vam na voljo pri podjetju LESOTEKA HIŠE d.o.o., kjer vam bodo s svojimi izkušnjami pomagali izbrati najboljšo opcijo zase.

Posvet s strokovnjakom

Morda ste o lesenih hišah veliko slišali ali prebrali na spletu. Želite si takšnega sanjskega doma, a se ne znate odločiti, kaj bi bilo najbolje za vas. V tem primeru se vsekakor pogovorite s strokovnjaki s tega področja, ki so vam na voljo v prej omenjenem podjetju. Dolgoletne izkušnje in izjemne reference so vsekakor razlog, da jim lahko zaupate.

Preberite tudi ...

Omare po meri

Omare po meri iz Alplesa

Vsak prostor ima svoje značilnosti, drugačne mere ter drugačne oblike. Prav tako se razlikujejo naše potrebe, želje in življenjski slogi. Zato je logično, da serijsko izdelane omare le težko izpolnijo vsa naša pričakovanja in se hkrati lepo prilegajo v prostor. Prav z […]

Razsvetlitev hišnega dovoza

Razsvetlitev hišnega dovoza

Na domačem hišnem dovozu imam problem. Javna razsvetljava ne sega na domače dvorišče. Običajno na naše dvorišče sijejo le luna in zvezde, zato je pred hišo ponoči zelo temno. Obiskom je ob večernem prihodu moteče, saj le težko najdejo vhodna vrata. Poiskala […]